title image

Útmutató kezdő modelleknek – 2.rész

Útmutató kezdő modelleknek – 2.rész

Sziasztok!
Ahogy ígértük, folytatjuk témánkat a második résszel! Instagram oldalunkon @mymodelsintown volt lehetőségetek kérdezni bármit a modellkedésről, most ezekre a kérdésekre fogunk válaszolni Nektek.
Kezdjük hát!

A modellkedéshez muszáj modell suliba mennem?

 

 

Nem, egyáltalán nem kell semmilyen modell iskolára költened. Egy ügynökségnek az a dolga, hogy felkészítsen, megtanítson elsajátítani mindazt amire a jövőben szükséged lesz, ezért kapja a jutalékát. Ha azt veszed észre, hogy ez nem történik meg, érdemes elgondolkodnod, hogy vajon elég jó ügynökségen jársz-e. Ugyan ez a helyzet a portfólió készítésnél. Ha egy ügynökség látja benned a fantáziát, akkor megcsinálja neked a kellő fotóanyagot ahhoz, hogy el tudj indulni. Ennek az árát általában majd a meglévő munkáidból fogja levonni.


Mi szükséges ahhoz hogy modell legyek?
Ezt a kérdést tettétek fel a legtöbben! Tehát, ha a külsőségeket nézzük, akkor természetesen a legfontosabb a magasság. 170 cm alatt sajnos nem nagyon fognak veled szóba állni (persze más a helyzet ha még nagyon fiatal vagy és növésben vagy) .
Emellett szükséges még a vékony testalkat, szép bőr, természetes külső. Ha különleges arcod van, vörös a hajad, vastag a szemöldököd vagy szeplőd van, ez még általában plusz pont. Ha modellkedni szeretnél, ne szedd ki a szemöldököd, ne fesd be a hajad (vannak olyan esetek amikor be lehet de ebben majd az ügynököd fog segíteni) és ne jársz szoláriumba.
Ha a belső tulajdonságokat nézzük, akkor nagyon kitartónak, türelmesnek és bátornak kell lenned. Hiszen egyedül kell majd utaznod idegen országokba és ott esetleges szituációkat megoldanod. Lesz olyan, hogy pár hónapig távol leszel a családodtól, szerelmedtől. Ehhez nem elég az ha szereted, hogy fényképeznek, ide erős személyiség is kell. 
Mennyit keres egy külföldön dolgozó modell?

Ez is egy nagyon érdekes kérdés, hiszen a kívül álló emberek, azt gondolják, hogy a modellek milliókat keresnek. Ez a híres modelleknél így is van, viszont ha nem vagy híres, akkor tudnod, kell, hogy néha ez is egy szerencsejáték és sokszor nem tudhatod, hogy mennyi pénzzel térsz haza egy külföldi útról. Ha már tapasztalt vagy és sok referenciád van, akkor lesz lehetőséged kiutazni garanciás szerződéssel, ami azt jelenti, hogy fixen megkapsz egy alap összeget, legyen az pl 500-2000 dollár / hó.

Modellkedés iskola mellett?
Ha iskolába jársz, az egyik megoldás az, ha a nyári szünetben utazol külföldi modell útra. Ilyenkor viszont kevesebb munka várható, ilyenkor gyenge a szezon a nyár miatt. Sok modell magántanuló lesz, ez is egy járható út.

Ha tetszett a blogbejegyzésünk és szeretnél több mindent olvasni a témával kapcsolatban, írj nekünk!

Írd meg miről olvasnál szívesen, milyen kérdésekre szeretnél választ kapni!

info@mymodelsintown.com

Illetve instagram oldalunkra is írhattok, kérdezhettek!

@mymodelsintown

Képek forrása: Pexels.com , Pinterest

Jelentkezz modellnek!