Útmutató kezdő modelleknek – 1. rész

Útmutató kezdő modelleknek – 1. rész

Régóta vonz a modellek világa de nem tudod, hogyan kezdj bele? Szeretnél többet megtudni a szakmáról? Ez a téma most Neked szól!

Közelgő castingunk jegyében írjuk ezt a blogot, hogy aki nem jártas a modellkedésben az is kellően fel tudjon készülni egy ilyen castingra, azaz válogatásra!

Biztos vagyok benne hogy rengetegen vannak akik nem tudják kitől megszerezni ezeket az információkat, nem tudják hol tegyék fel kérdéseiket, de láttunk már olyat is, hogy a lányok nem mernek kérdezni, mert lehet, hogy “cikinek” tartják. A szülők esetében más a helyzet, ők bátran rákérdeznek mindenre, hiszen mégis csak a gyerekükről van szó! Éppen ezért ajánljuk ezt a cikket legalább annyira a szülőknek, mint azoknak a fiataloknak akik szeretnének belekóstolni a modellek világába.

Első lépések, jelentkezés

Ahhoz, hogy elindulj azon a bizonyos úton, hogy modell válljon belőled, az első lépés, hogy jelentkezel modell ügynökségekhez és megvárod a reakciójukat. Abból sokat le tudsz szűrni, hogy mit válaszolnak, behívnak-e személyes találkozóra. Mindenek előtt viszont meg kell vizsgálnod, hogy megvannak-e benned azok a tulajdonságok amik ehhez a pályához kellenek. Erről később még írunk.

Nagyon fontos még, hogy milyen képekkel jelentkezel, mindig legyen ápolt a külsőd. Nem jelentkezhetsz például egy olyan képpel amin le van törve a körmöd vagy esetleg műkörmöd van. Nálunk ez kizáró ok, hiszen olyan emberekkel szeretnénk dolgozni akiről tudjuk, hogy igényesen jelennek meg egy munkán. Egy modellnek sajnos nem lehet műkörme és tetoválása sem.

Hogyan zajlik egy casting, mit érdemes vinni egy castingra és mire figyeljünk?!

Amikor megjelensz egy castingon a következőkre figyelj:

Frissen mosott haj, smink nélkül vagy minimális sminkkel, testhez álló “basic” outfitben érkezz, ami lehet egy farmer egy fehér trikóval is. A lényeg, hogy minél egyszerűbb legyen és lehessen látni az alakod.

Mit vigyél magaddal:

Legyen nálad magassarkú, mert meg fogják nézni, hogyan tudsz benne járni (catwalk).

Továbbá legyen nálad egy bikini és egy hajgumi is. A bikini lehetőleg fekete legyen, szintén minél egyszerűbb!

Mi fog történni Veled a castingon?

Először is általában beszélgettek, bemutatkozik az ügynökség és Te is. Készülj olyan kérdésekre, hogy miért szeretnél modell lenni, mik a céljaid, mennyire vagy önálló, szoktál -e edzeni, biztosan kérdezni fognak az iskoládról is, mennyire vagy szabad, tudnál-e időt szorítani egy 3 hónapos útra, például.

Ezután ha tetszel nekik, meg fognak kérni, hogy öltözz át fürdőruhába majd lemérnek, megnézik a járásodat, illetve polaroid képeket csinálnak rólad, na ide kell majd a hajgumi is. A polaroid képek egész alakos és arcközeli képek amik az arcodat mutatják, smink nélkül és az alakodat.

Blogunk második részében kérdésekre fogunk válaszolni. Ha érdekesnek és hasznosnak találod cikkünket, vagy lenne bármilyen kérdésed modellkedéssel kapcsolatban ide írhatod meg nekünk:

info@mymodelsintown.com

Illetve instagram oldalunkra is írhattok, kérdezhettek!

@mymodelsintown

 

Képek forrása: Pexels.com , Pinterest